Григор Димитров ще участва във второто издание на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown, заяви бившият му треньорът Патрик Муратоглу, който е организатор на надпреварата, цитиран от tenniskafe.com.

Първото издание на състезанието бе по-рано този месец в академията на прочутия специалист край Ница и бе спечелено от Матео Беретини, а в него участваха и други известни имена начело с Доминик Тийм.

„Много съм щастлив да потвърдя участието на Григор Димитров на нашия турнир Ultimate Tennis Showdown 2", информира треньорът на Серина Уилямс.

Първото издание на Ultimate Tennis Showdown генерира сериозен зрителски интерес заради нестандартния формат на турнира. Мачовете са разделени на 10-минутни четвъртини, като победител в четвъртината става играчът, реализирал повече точки след изтичане на времето. Ако всеки тенисист спечели по две четвъртини, всичко се решава в пета част, в която побеждава първият, реализирал две поредни точки.

Според предварителната програма Григор Димитров ще играе първо на 25-26 юли, а след това на 1-2 август. Първата ни ракета наскоро се справи с коронавируса, като обяви в социалните мрежи, че е дал отрицателен резултат.

Преди дни стана ясно, че турнирът в Лос Кабос, Мексико, в който българинът заяви участие, ще премине виртуално. Феновете ще гласуват за своите любимци - противопоставени един срещу друг като в схема, така ще бъде определен победител. Тенисистите дори няма да играят едни срещу други с джойстик в ръка, каквито надпревари имаше през пролетта.

Григор е отправил поглед към US Open в края на август, но не е казал категорично дали ще участва, подобно на много от останалите в тенис елита. Вчера се появиха спекулации, че турнирът във Вашингтон, предшестващ надпреварата в Ню Йорк, може и да бъде отменен заради пандемията и произтичащите от нея усложнения.