Публикации в медии, че на определени футболисти в "Левски" са платени част от дължимите заплати, са внесли напрежение в съблекалнята, заяви старши треньорът на отбора Георги Тодоров на пресконференция на "Герена".

"Сините" започнаха подготовка за новия сезон. Вчера - покрай първата тренировка след кратката почивка, Тодоров е трябвало да опровергава информациите, за да тушира конфликт. Според писанията шефовете на "сините" превели заплати на конвертируемите футболисти, за да не ги изпуснат без пари - Холмар Ейолфсон, Паулиньо, Найджъл Робърта, Станислав Иванов...

Според Георги Тодоров това не отговаря на истината. Пари са получили треньорите в детско-юношеската школа (към които доскоро беше и той) и служителите.

Футболистите имат срок до четвъртък да кажат дали остават или си тръгват при нови условия - сериозно намалени заплати. След това специалистът иска да гради боеспособен по думите му отбор, от който обаче не могат да се очакват чудеса, а феновете трябва да проявят търпение.

"Никакви цели не са ми поставяни, рече Тодоров. - При тази ситуация какви цели да ми се поставят? Първата цел е да оцелеем, защото положението в момента наистина е много тежко. Чак след това - да изградим добър отбор и да играем добър футбол. Искам да кажа на феновете да са търпеливи, въпреки че знам нашата публика каква е. Но нека плюят по мен, а не по младите момчета, защото така ще ги загубим. На всички е тежко в момента. И на футболистите, затова няма да се сърдя на никого, ако каже, че иска да си тръгне. Така, както стана с Мартин Райнов, който заяви, че иска да опита в чужбина.

Разбирам ги пекрасно, въпреки, че малко по-редовно съм получавал заплатата си - в школата се плащаше по-често в изминалите месеци. Действително футболистите, които останат, могат да се считат за легенди. Но нека не се лъжем - "Левски" е трамплин. И ще излезе от тази ситуация след една, две или три години. Ще се върнем там, където ни е мястото. Не бързаме с привличането на играчи, с Наско Сираков сме на едно мнение на какви критерии трябва да залагаме при подбора, за да не се повтарят грешките от миналото. Нужна ни е стабилност не само във финансите, но и в селекцията."

Тодоров не пожела да разкрие имената на футболисти, които вече са изявили желание да останат в тежката ситуация. Но такива имало. Водят се преговори с доскоро играли в чужбина юноши на "Герена", като близнаците Радослав и Борислав Цоневи и Стивън Петков. Лично Тодоров е провел първите разговори с тях. Би се радвал да облекат отново синия екип, тъй като само с момчета, сега излизащи от школата, няма да стане.

Освен Райнов, "Левски" със сигурност напускат неколцина чужденци, сред които бе споменато името на Франко Мазурек.