Мениджърът на "Челси" Франк Лампард не остана доволен от начина, по който в "Ливърпул" празнуваха головете и победата над "Челси" (5:3) в мача от предпоследния кръг на Висшата лига.

Двубоят бе важен за "червените" дотолкова, че след края му те получиха жадуваната от 30 години титла на Англия. Докато "сините" все още не са сигурни за попадането си в топ 4.

Още по време на срещата Лампард гневно тръгна към Юрген Клоп, двамата размениха реплики и жестове (не неприлични), а трябваше да се намесва четвъртият съдия.

"Нямам проблем с Юрген Клоп, той ръководи отбори си по фантастичен начин, заяви Лампард пред "Скай спортс". - Имам предвид някои хора от скамейката. Чудесно е, че си спечелил Висшата лига, нека го признаем на футболен клуб "Ливърпул", но същевременно не бъдете толкова арогантни. По време на мач човек е емоционален. Толкова."

Един от асовете на "Ливърпул" - Садио Мане, публикува в инстаграм видео, насочено към Лампард пак в същия контекст.

Играчите на "Ливърпул" си направиха парти още на терена с купата, а в английските медии се появиха и видеа от голямата радост в съблекалнята. Юрген Клоп отново призова феновете да поливат триумфа по домовете си и обеща парад из града и празненства, когато светът се справи с пандемията. След това пя клубния химн You'll never walk alone.

А мнозина не го послушаха и излязоха по улиците - най-вече край "Анфийлд". Наложи полицията с мегафони да призовава запалянковците да се разпръснат.

Те запалиха пиротехнически изделия, но този път не се стигна до употреба на сълзотворен газ от страна на силите на реда, както в края на миналия месец, когато тимът стана шампион на теория.