Аржентинецът Франко Мазурек е поредният футболист, който си тръгва от "Левски". Официалният сайт на клуба потвърди очакваната раздяла - по взаимно съгласие. Същевременно халфът е направил голям жест на клуба, като се е отказал от всичките си заплати до края на договора.

Мазурек премина в "Левски" миналото лято с контракт за 24 месеца. Той, както и неговите съотборници, не са получавали пари от пролетта - вече над три месеца. Дошлият от Гърция полузащитник записа 30 мача и 2 гола за "сините".

Днес изтече срокът, поставен от треньора Георги Тодоров, футболистите да кажат остават ли на "Герена" или не. Още няма официална информация, но от "Левски" почти сигурно си тръгват капитанът Иван Горанов и нападателят Станислав Костов. Те не са се разбрали с ръководството за поставените условия. На изхода е и Насиру Мохамед.

Засега остават ключови състезатели като Холмар Ейолфсон, Паулиньо и Найджъл Робърта, както и Стайн Спиерингс. "Левски" разчита да ги продаде в чужбина и така да получи свежи пари, с които да обезпечи натрупаните от зимата досега дългове. "Сините" няма да спират и направилия силен сезон Станислав Иванов, стига да получат добра оферта за него.

За ново попълнение може да се счита Орлин Старокин - той се завръща на "Герена" като свободен агент и днес тренира с тима, но още не е подписал договор.

Очертава се "Левски" да започне новия сезон в началото на август почти изцяло с българи. Доготава в отбора ще са останали чужденците, на които все още не са намерени купувачи. Плюс е, че трансферният период ще продължи до есента.