Майк Тайсън (54 г.) се завръща в професионалния бокс на 12 септември в Калифорния. Той ще излезе срещу Рой Джоунс-младши (51 г.) в демонстративен 8-рундов мач.

Железния Майк тренира усилено през последните месеци и не криеше, че иска да се боксира отново, като се заговори и за битка със стария му познайник Ивендър Холифийлд (57 г.), който също се поти в залата.

Бившият световен шампион в тежка категория не е излизал на ринга от 2005 г., когато беше победен от ирландеца Кевин Макбрайд и се отказа, приключвайки с шест поражения в 58 срещи.

Съперникът му сега Рой Джоунс-младши (66 победи, 9 загуби) е прочут с това, че е световен шампион в четири различни категории. Последният му сблъсък беше през февруари 2018 г.

Спортната комисия на Калифорния одобри мача, който ще може да се гледа чрез платена платформа. Двамата подписаха договорите си поотделно и показаха това в Zoom. По непотвърдени информации срещата ще е в комплекса Dignity Health Sports Park в Карсън, край Лос Анджелис. Там има голям тенис корт и футболен стадион за около 27 000 души. 

Джоунс, който трябва да представи пред Спортната комисия медицински преглед, заяви, че не е имал намерение да се боксира отново, но не е могъл да откаже на "легендата Майк Тайсън". Двамата са започнали да водят преговори преди около месец.

Според различни публикации през 2003 г. той е отказал 40 милиона долара, за да се бие с Тайсън. Парите сега са значително по-малко.