За второ поредно денонощие в САЩ бяха регистрирани повече от 70 000 новозаразени с коронавируса и над 1000 починали, предаде Франс прес, като се позова на университета "Джонс Хопкинс", пише БТА.

Той е преброил за 24-часов период до 20:30 ч източноамериканско време вчера (3:30 ч българско днес) близо 73 800 нови случая. Предходното денонощие те бяха 76 500.

Над 1150 души са починали за 24 часа от COVID-19 в САЩ. Предходното денонощие смъртните случаи бяха 1225.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията държава - с най-много заразени и починали.

Регистрираните случаи на коронавирус в САЩ са около 4,1 милиона. От тези хора 1,26 милиона вече са оздравели, а над 145 хиляди починаха.

След като ситуацията с коронавируса в Съединените щати започна да се подобрява в края на пролетта, епидемията започна отново да набира бързо скорост миналия месец, особено в южни и западни щати с голямо население, като Тексас, Флорида и Калифорния, отбелязва Франс прес.

Президентът Доналд Тръмп правилно променя своята политика и реторика за коронавируса, изрази задоволство главният инфекционист на правителството Антъни Фаучи, цитиран от ДПА.

При Тръмп има "осъзнаване на реалността", каза д-р Фаучи в интервю за телевизия "Фокс нюз".

След като дълго време омаловажаваше опасността от коронавируса и отказваше да носи маска, президентът на САЩ направи рязък завой в позицията си по въпроса. Тази седмица той се снима с покрито лице при посещение във военна болница и възобнови редовните дневни брифинги за ситуацията с епидемията.

Това стана на фона на чувствителното изоставане на президента републиканец от вероятния кандидат на демократите Джо Байдън в проучванията на общественото мнение 100 дни преди изборите през ноември.