Индия започна да изпитва върху хора потенциална ваксина срещу COVID-19, предаде Асошиейтед прес, циитрана от БТА.

"Коваксин" (Covaxin) e една от двайсетината ваксини срещу причиняваното от новия коронавирус заболяване, тествани върху хора по света. Индийският съвет за медицински изследвания е избрал 12 места, където се провеждат изпитанията, започнали вчера.

Различни държави правят огромни инвестиции за потенциални ваксини, като сключват с фармацевтични компании договори за доставка, ако съответните регулатори преценят, че потенциалната ваксина е безопасна и ефективна.

Индийското министерство на здравеопазването съобщи днес за близо 49 000 нови заразени с коронавируса в страната през последното денонощие.

С това общият брой на потвърдените случаи във втората най-многолюдна държава на планетата надхвърли 1,3 милиона. Индия е на трето място по този показател след Съединените щати и Бразилия.

757 човека с COVID-19 са починали в страната за изминалите 24 часа. Общият брой на смъртните случаи в Индия е 31 358. Той е много по-нисък от тези в САЩ и Бразилия - другите две най-тежко засегнати от пандемията държави, отбелязва АП.