Рокадите в министерството на икономиката продължават. Няколко дни след като премиерът Бойко Борисов поиска оставката на министър Емил Караниколов и назначи на негово място собствения му заместник - Лъчезар Борисов, след като беше освобена и зам.-министър Лилия Иванова, а на нейно място назначена Яна Топалова, от вече министерството има още един заместник-шеф.

Това е досегашният изпълнителен директор на Българската агенция по инвестиции Стамен Янев. Той е познато лице в бизнес средите в страната, имайки предвид, че дълго време беше мениджър в големи адвокатски кантори, специализирани с търговско и дружествено право, правни режими на чуждестранните инвестиции и други. Именно тази му биография е вписана и в представеното от Министерски съвет CV на Янев. 

Рокадите са представени като опит да се стимулира работата на министерството в качеството му на оператор на повечето икономически програми, които би трябвало в момента да спасяват стопанския живот. Голяма част от тях обаче все още не са потеглили, другите се движат бавно, трети откровено не работят.