Още преди да е излязъл дори втори сезон на „Вещерът“, от „Нетфликс“ обявиха, че ще разработят нов лимитиран сериал The Witcher: Blood Origin ("Вещерът: Кръвен произход") от света по едноименната книжна поредица на Анджей Сапковски, съобщава „Дедлайн“.

Шестте епизода ще върнат лентата на събитията на Континента 1200 години назад, когато се ражда и първият вещер. Сюжетът ще даде отговор на въпроса как световете на хора, елфи и чудовища са се събрали в едно – това, което вече видяхме на малкия екран в първия сезон на „Вещерът“.

Снимките ще протекат във Великобритания, но от студиото засега не са се ангажирали с дата.

Продуцент и шоурънър на сериала е Деклан де Бара, сред продуцентите е и Лорън Шмид Хисрич (шоурънър на „Вещерът“). Сапковски е нает като творчески консултант, тъй като за разлика от „Вещерът“ новият сериал не се опира на книга.

Де Бара казва, че като дългогодишен фентъзи фен няма търпение да представи на хората зараждането на света на „Вещерът“ и каква е била Земята преди пристигането на човеците.

„Винаги съм бил омагьосан от падението и възхода на цивилизациите, как науката, откритията и културата процъфтяват точно преди падението си – коментира той пред „Дедлайн“. – Колко бързо знанието се губи, често компресирано от колонизатори или от хора, които пренаписват историята. Те оставят само един фрагмент от истинската история на цивилизацията след себе си. „Вещерът: Кръвен произход“ ще разкаже историята на елфската цивилизация преди нейното разпадане и по-важното: ще разкрие забравената история за първия вещер.“

"Площад Славейков"