"Нали не очаквате държавата да излезе с водни оръдия и БТР-и".

Така депутатът от ГЕРБ Александър Ненков отговори на въпрос какво ще предприеме държавата, за да вдигне блокадите в центъра на София. Ненков коментира и твърденията, появили се в социалните мрежи, че жената, която тази сутрин влезе в пререкание с протестиращите на Орлов мост, е член на ГЕРБ и провокатор. Той направил справка с областните координатори и се оказало, че тя нито е, нито е била член на партията.

"Искаме остро да осъдим това, което се случва в двумилионна София, Уважаваме правото на всеки един да протестира. Но не може малцинството да определя какво да се случва в държавата. На избори се решава кой трябва да управлява след полученото доверие от хората. Категорично осъждаме това, което се случва. Ясно е каква е целта - да се стигне до агресия, да се провокира полицията. Няма да получат тази агресия, която им е целта. Всички останали граждани имат своите права. Моята свобода свършва дотам, докъдето не нарушава свободата на другите хора. Няма как да се съгласим, че това е един мирен протест. Трябва да стане с добро, с диалог", заяви Ненков.

Според него дори в протестите трябва да има някакъв разум.

"Апелирам към тези с палатките - това не е разумен диалог. Има много хора в тази държаа, които имат друга визия. Проучванията показват, че хората не искат в момента да се стига до ескалация на политическо напрежение и подаване на оствка", каза Ненков.

Той изтъкна и обичайните аргументи - че тепърва предстои криза, свързана с коронавируса, че правителството има и успехи, като например влизането ни в чакалнята на еврозоната и т. н.