Протестиращите, които блокираха снощи подстъпите към магистрала „Тракия” край Стара Загора, останаха там цяла нощ и към момента пътят остава блокиран, предаде БГНЕС.

В петък над 200 автомобила се събраха на паркинга на езерото „Загорка“ и с клаксони се отправиха към аутобана. Те стигнаха до новото кръгово в кв. „Кольо Ганчев“, където обявиха, че протестът е приключил, но преминават към гражданско неподчинение.

 

 

Публикувахте от Стара Загора иска Оставка в Петък, 31 юли 2020 г.

 

На изхода на града за летището колоната беше пресрещната от плътен кордон полицейски служители, които не позволиха тя да стигне до автомагистрала „Тракия“ и да я блокира. Подкрепа оказаха екипи на жандармерията. Участниците в шествието слязоха от автомобилите си и заявиха, че няма да си тръгнат.

Те раздадоха минерална вода и знамена на полицаите и на няколко пъти след призиви от полицията отстъпиха крачка назад, но без да се отказват от заявеното, че няма да допуснат блокада на магистралата. До сблъсъци не се стигна.

Протестът се организира във фейсбук групата „Стара Загора иска Оставка“ с ясните и категорични искания – оставка на правителството, оставка на главния прокурор и предсрочни парламентарни избори.