"Никога не съм била член на политическа партия. Защо да не подкрепям ГЕРБ? Обяснете ми защо. Да, симпатизант съм. Да, да, аз съм гласувала за тях и пак ще гласувам."

Така Лиляна Тасева, по-известна като "жената с бастуна", която миналия петък влезе в сблъсък с протестиращите на Орлов мост, довел до ареста на бившия пиар на столичния район "Младост" Петър Кърджилов, разказа пред бТВ своята гледна точка за случилото се.

Самият арест на Кърджилов пък се случи на живо в ефира на телевизията - докато репортерът й правеше репортаж за блокадата на ключовото кръстовище. Жената викаше, че "онзи с жълтата жилетка" (Кърджилов) я е нападнал. Той пък бе задържан и започна да крещи "Помощ! Боли ме!". В крайна сметка бившият пиар бе задържан за 72 часа, а Тасева - разпитана и пусната. Версията на протестиращите е, че тя умишлено ги е провокирала, "ръчкала" ги с бастуна си, обиждала ги и нарочно е минала пред зеления надпис "Оставка", направен от тях на пътното платно.

Ето и версията на Тасева, която е бивша медицинска сестра, представила се миналия петък като "доктор Тодорова":

В този ден Тасева отивала до Пето РПУ да си вземе новата шофьорска книжка. Чакала повече от 40 минути тролея и когато един гражданин й казал "няма какво да чакате, има блокада", решила да, както тя се изрази - отиде да види. "Пеша с бастунчето, куцукайки".

Целта й била да отиде и да попита протестиращите "Защо сте тук?".

За зеления надпис казва, че "минала през някакви боклуци зелени".

"Някакви боклуци. Това бяха някакви зелени боклуци и трерволяци и се чудех какво правят тук. Не съм видяла какво пише на асфалта."

Тасева завява още, че протестиращите били "пияни заляни" - със "зачервени очи, пелтеещ говор, вонята, която се носи на джибри, клатушка се, измачкани дрехи".

Не била ръчкала никого с бастуна си. Насочвала го срещу хората, с които влязла в спор, заради коронавируса, с репликите "Моля ви, метър и половина разстояние", твърди бившата медицинска сестра.

"Нямаше никакъв адекватен отговор от тяхна страна", заявява още Тасева, а на въпрос викала ли е "Оставка за Радев?" (президентът Румен Радев, б.р.), отвърна:

"Оставка за Радев?"  Да, може да съм казала. Защото те крещяха. Това е естествена реакция, какво да им кажа. Благодаря, моето момче, беше чудесно."

Тасева не разбрала защо Кърджилов е бил толкова лично засегнат - не го познавала (от кадрите се вижда как той издърпва насочения срещу него бастун).

На въпроса дали е провокатор - в каквото я обвиниха хората от Орлов мост, отвърна, че не е член на ГЕРБ, само гласува за ГЕРБ.

"Провокатор щях да бъда ако и аз се бях пльоснала там", допълни Тасева в отговор.