"Барселона" няма да прави големи инвестиции във футболисти заради кризата, предизвикана от пандемията, обяви президентът на клуба Жосеп Мария Бартомеу пред каталунския в. "Спорт".

Клубът беше свързван с почти сигурен трансфер на Лаутаро Мартинес от "Интер". А и от доста време се говори и за връщане на Неймар на "Камп Ноу". 

Бартомеу обаче казва в интервюто, че само в периода март - юни приходите на Барса са намалели с 200 милиона евро.

"Всички големи клубове са засегнати. И това положение няма да продължи една година, а три или четири - рече босът. - Неймар? Сега такава сделка е неприемлива. Да не говорим, че ПСЖ не иска да го продава. Разговаряхме с "Интер" за Лаутаро, но преговорите бяха преустановени. Ситуацията не предполага големи инвестиции."

Шефът, на когото предстоят избори след няколко месеца, а срещу него се надигна голяма опозиция в средите на "Барселона", чертае мрачна картина:

"За сезон 2020-2021 очаквахме оборот от 1,1 милиарда евро, но сега ще имаме само 30 процента от това. Ако ситуацията с пандемията не се подобри, няма да има публика на стадиона и в музея, фен магазините няма да са отворени и така ще продължим да губим пари. Всичко това ни принуждава да бъдем много предпазливи в мениджмънта. Трябва да преценяваме кои харчове са важни и кои могат да почакат."

Бартомеу признава, че клубът е подал жалба във ФИФА срещу Артур, който беше заменен с Миралем Пянич от "Ювентус". Уговорката между двата клуба е те да сменят отборите след края на Шампионската лига. Бразилецът обаче не се е явил на тренировки след кратката почивка след края на сезона в Ла Лига.

Междувременно медии в Англия и Испания спекулират, че "Барса" ще покани за нов треньор Маурисио Почетино на мястото на Кике Сетиен. Той най-вероятно ще бъде уволнен в края на този месец, освен ако спечели Шампионската лига.

Почетино е без клуб, откакто беше освободен от "Тотнъм". Любопитното е, че той е бивш играч и треньор на "Еспаньол". В миналото беше заявил, че предпочита да се върне в родината си и да стане фермер, пред това да оглави каталунците. Специалистът вече бе споменаван през зимата, когато "Барса" уволни Ернесто Валверде, но се насочи към Сетиен, който обаче не се ползва с авторитет сред играчите, а и изгуби първенството. 

Почетино дава интервю за "Ел Паис", в което заявява, че вече не би направил изказване като онова с фермата, защото не иска да изглежда арогантен, а освен това човек не знае какво може да му се случи в живота. Той отрича досега да е водил преговори с "Барселона". През 2018 г. се е срещнал с Бартомеу, но случайно и двамата са поговорили приятелски за около пет минути.

"Еспаньол" - клубът на Почетино, изпадна от Ла Лига за първи път от 27 години.