ГЕРБ събира ръководните си кадри от цялата страна утре в София на национална конференция. За събитието все още не е обявено официално, като се очаква това да се случи в хода на деня, научи Клуб Z. Но пък снимка на поканата, подписана от административния секретар Цветомир Паунов, циркулира в социалните мрежи.

Темата на мероприятието към този момент е също толкова апокрифна, колкото тайно се разпространяваше въпросната покана, като дори вече вървят спекулации, че премиерът и лидер на партията Бойко Борисов щял да се допита до актива за подаване на оставка на правителството - нещо, което Борисов отрече да има намерение да прави. По неофициална информация ще е точно обратното - Борисов ще стяга актива предвид ситуацията с антиправителствените протести, ще коментира проблемите пред партията и правителството.

Поканени са близо 4000 души - областни координатори, представители на общинските ръководства, кметове, областни управители, евродепутати, депутати - представители на партията във всички 265 общини в страната.

Конференцията ще се проведе в "София Тех парк". Но има и едно изрично изискване - участниците да пристигат само с автомобили. Навярно това е препратка към нощта на 10 юли, когато антиправителственият протест, провеждащ се в района на президентството, бе на метри от организираните от ГЕРБ групи, които пък демонстрираха в подкрепа на правителството пред сградата на Министерския съвет. Голяма част от членовете и симпатизантите на управляващата партия бяха пристигнали с автобуси, които в тъмните часове на деня станаха обект на посегателства от страна на протестиращите. Някои бяха и блокирани.

По-късно през деня за мероприятието бе официално съобщено от пресцентъра на ГЕРБ, като ще има и излъчване на живо.