"Левски" подписа 2-годишен договор със защитника Живко Атанасов, който е юноша на клуба и се завръща на "Герена" след дълго отсъствие. 29-годишният бранител е второто ново попълнение това лято - след Орлин Старокин. На фона на доста напуснали заради тежкото финансово състояние на "сините".

"Левски" преговаря и с други български футболисти - предимно свои кадри. Сред тях са Стивън Петков и близнаците Радослав и Борислав Цоневи.

Живко Атанасов е роден на 3 февруари 1991 г., припомня официалният сайт на "Левски". Подписва първия си професионален договор с родния клуб през 2009 г. Последователно е преотстъпван в „Чавдар“ (Бяла Слатина) и „Септември“ (Симитли). От лятото на 2012-а облича екипа на „Черно море“, където играе три сезона. През 2015 г. преминава в „Славия“, а след това се състезава за италианските „Юве Стабия“ и „Витербезе“.

За последно централният бранител обличаше екипа на друг италиански тим - „Катандзаро“. Той дойде на "Герена" като свободен агент.

Вчера стана ясно, че в "Левски" са влезли пари - платени са по една, а на някои футболисти и две заплати. Засега клубът не обявява кой го е подпомогнал, каква е сумата и за колко време ще стигне. За финансовата инжекция стана ясно в края на миналата седмица, по думи на треньора Георги Тодоров след контролата с "Витоша" (1:0). Тогава той обяви, че на Наско Сираков му е "обещана" помощ.