Дългогодишният пиар на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова напуска поста си в неговия кабинет. Това каза самата тя пред Клуб Z. Арнаудова обаче остава да работи за ГЕРБ на изборите. Мандатът на кабинета изтича през пролетта на 2021 година, а решението й да напусне Министерския съвет предизвика вълнения дали това няма да се случи по-скоро. 

Севделина Арнаудова работи за Борисов и ГЕРБ още от създаването на партията. Неотлъчно е до лидера на формацията винаги, защото обикновено излъчва на живо във фейсбук обиколките на премиера из страната. Арнаудова е известна и с това, че депутатите от ГЕРБ не могат да направят каквото и да е изявление без нейното предварително одобрение.

Наскоро името на Арнаудова се забърка в конфликта между Борисов и хазартния бос с няколко обвинения Васил Божков. Първоначално премиерът се закле, че в живота си е получил "само една пура" от Божков, известен със страстта си към качествените пури.

След като стана ясно, че баща й е бил служител на Божков, хазартният бос попита - защо Бойко Борисов му е пращал Арнаудова в кабинета, след като тя не пуши, явно намеквайки за "инкасови" услуги в кеш. Тя пък отвърна с обвинения, че поведението на Божков "не е мъжко", че е искал други работи от нея, но не ги е получил.

Тя попадна и в поредица от медийни публикации за имотни сделки. Оказа се, че тя и съпругът й за четири години - от 2015 до 2019 г., са се сдобили с луксозен апартамент и гараж за 352 049 лв. и със скъп имот в Бистрица за 1 056 148 лв. За покупките са използвани кредити, които са погасени учудващо бързо. Арнаудова обясни това с дарения от майка си.

Новината за оттеглянето й от важния пост в правителството идва в ден, в който ГЕРБ събира партийния елит в София. На голямата конференция в "София тех парк" по обяд в сряда се очаква премиерът Борисов да съобщи какви ще следващите ходове на партията и дали правителството ще подаде оставка под натиска на протести, продължаващи вече близо месец.