Буря отнесе част от палатките, които са разположени на блокадите в центъра на София. Това се случи на 28-ия ден на протести в цялата страна с искане за оставка на правителството и главния прокурор

Бурята обаче не отказа недоволните, които пред БНР обявиха, че няма да напуснат, преди да бъдат изпълнени техните искания. В момента има блокада на общо три кръстовища в центъра на столицата. Пропускат се само линейки.

Както всяка вечер хиляди протестиращи се събраха в т.нар. "триъгълник на властта" за поредния митинг на жълтите павета.

Обстановката бе спокойна, като много от недоволните носеха тикви и тухли. В палатковия лагер на Орлов мост бе представен макет на т.нар. летен сарай на Ахмед Доган в парка "Росенец".

След митинга протестиращите направиха традиционното си ществие до "Орлов мост". Стотици протестиращи решиха да поздравят събралите се в палатковите лагери на "Орлов мост" и на кръстовището пред Софийския университет.

ОТ МВР съобщиха, че протестът е преминал спокойно и няма нито един задържан. Протестът продължи до късно вечерта.

По-рано днес в обръщение до медиите професионалното ръководство на МВР обяви, че "категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир" по време на протестите.

Според ведомството в последните дни са зачестили случаите на провокации, груби обиди и агресия от страна на протестиращи граждани срещу полицаи. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов уточнява, че незаконно са блокирани пътят, който свързва Стара Загора с магистрала "Тракия", магистрала "Марица", магистрала "Струма" и пътят за Гърция в районите на Благоевград и Кресна.