Не мога да не се съглася с един автор, към когото иначе имам сериозни забележки – той ги кръсти "белите цигани"

Сетих се за тях вчера - от глуповато нахилените им лица на хора, които просто няма какво да ти кажат, и от разказа на Полина Паунова днес - че на конференцията на ГЕРБ били "като у дома си". Отчайващо тъжна констатация... Макар че, ако се замислиш, къде да са като у дома си – в Кингс колидж ли?

Следната сценка:

Преди дни пътувам в един влак с такива момчета с всичкия им съпътстващ весел глъч (защото те винаги са в отлично настроение), тъпашки смешки и почти чаровно ежене - кой колко можел да пие, да бие и... тия трите, общо взето. Та, единият баровски запали цигара във влака. Която взе от приятел де, защото финансовият парадокс около тези деца е, че никога нямат една стотинка, макар че са готови да продадат и майка си за 20 лв. От купето излезе един униформен - дърт старшинка от МВР, явно човек след работа или нещо подобно. И след "що пушиш ти във влака, бе?!", вместо обичайните заплахи и прочее каза едно от ужасно тъжните неща, които съм чувал напоследък:

"Абе, ти ли си бъдещето на България бе!" 

Човекът - тоя старшинка с потна разпасана униформа, с пърхот, блажно по яката и старовремски нелепи мустаци изглеждаше не озлобен, не опитващ се да е страшен или лош - изглеждаше отчаян до дъното на душата си. Като някакво депресирано провиснало магаре Йори.

"Епа, не съм точно я... Съжалявам", смърцъфръца юнакът с цигарата.

С тази същата усмивка, която видях и вчера - когато не знаеш защо, но усещаш до дъното на душата си, че просто си тъп.

Моите наблюдания относно това "бъдеще":

Те нямат никакви интереси, умения или познания в нито едно сфера. Удивително е, че поемат огромни количества видеосъдържание всеки ден, но така само още и още затъват в невежество... А затъват, защото не ги интересува. 

Не ги интересува нищо в сферата на някакъв вид себеизграждане, израстване в обществото (с всичките му условности), за да „излезе нещо от тебе“, както биха казали простичко бабите... Най-паче пък не ги интересува нищо в сферата на труда.

И въобще не е истина, че проблемът е, че са необразовани. Тези, които държат дистанционното на групите малки момчета с къси гащи и епилирани крачета, в повечето случаи са отлично образовани. Добре образовано беше и дрогираното ла..но, което уби Милен Цветков.

Проблемът не е, че са неуки, а че са безнравствени.

В собствените си очи те са някакъв вид патриоти – стъпвайки на това, че са татуирали на едината буза на гъ... си Левски, на другата Ботев. Но с удоволствие се цанят като трабъл мейкъри срещу сребърниците на ДПС и тумора, наречен условно КОЙ.

Те никога, ама никога няма да разберат за какво се борят хора като Поли Паунова (която не познавам лично, б.а.). Няма смисъл да им обяснявате.

Заслужава напомняне, че при сегашните протести, при една от първите такива изцепки – когато опитаха аранжирано да подпалят входа на бившия Партиен дом, сред задържаните имаше юнак на 15 години. Дано не го е чел някъде старшинката от влака...

Лицата им с тяхната така характерна неопределена нахиленост/агресивност може да видите на видеото на Миролюба Бенатова вчера – за щастие те не я познават, затова и не я нападат. А не я познават, защото единствената им "експертиза" е в сферата на татуировките, телефоните и евентуално зобта, продавана свободно по магазините за добавки.

Помня, че през 90-те се чудехме всички ние, които се пънем да се вместваме някак в понятието „нормални“ и които наблюдавахме прехода от пълна соцзаспалост - откъде, да му се не види, се появи цялата тази пяна. Сега има качествена промяна – вече не се питаме. Това са децата на първата генерация такива, които просто не се справиха. И избраха за себе си да станат отрепки.

В голяма степен... Предполагам... Не знам.

Факт е обаче, че не са ни внесени нито от Сорос, нито от Путин, дори не от Бил Гейтс с неговата прословута ваксина – това са си нашите деца. Отчувани и отгледани изцяло тук – Made in Bulgaria.