И правителството, и Бойко Борисов като министър-председател остават до редовните избори следващата пролет. С други думи - оставка на кабинета няма да има. Няма да се осъществи и анонсираният вече на два пъти от ГЕРБ сценарий Борисов да се оттегли от поста и да бъде заменен, без да пада целият кабинет.

Това е заявил съпредседателят на малката управляваща коалиция "Обединени патриоти" Валери Симеонов след днешния коалиционен съвет, започнал още сутринта в Министерския съвет, цитиран от Нова тв.

По информация на Клуб Z обаче това не е окончателно решение. На масата все още стои въпросът с подаването на оставка на правителството в края на септември, началото на октомври. Тази информация се споделя под сурдинка от дни, като на практика тази сутрин бе потвърдена директно от вицепремиера Томислав Дончев.

Не така смята обаче Симеонов.

"Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен е той. 

"Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях", допълва.

Лидерът на НФСБ заявява още, че кабинетът нямало да се поддаде на натиска на антиправителствените протести.

Вчера на партийна конференция на ГЕРБ самият Борисов говори пред актива, че е готов във всеки един момент да се оттегли от поста, но това решение трябва да бъде консултирано с коалиционните партньори от ОП, с които от три години и половина работели толкова добре.

Никой от представителите на ГЕРБ не е коментирал официално до момента резултатите от днешния съвет.

Очаквайте подробности.