Гражданските протести и блокадите на ключови кръстовища няма да приключат даже и премиерът Бойко Борисов да се оттегли. Обществената енергия ще се насочи към съдебните палати в страната с цел оставка да подаде и главният прокурор Иван Гешев, а целта след това ще бъде цялостна промяна на системата с цел да се изчисти от „гешевщината“. 

Това обяви в интервю за адв. Николай Хаджигенов, който е част от Отровното трио с Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков. 

„Ръката, която държи бухалката Гешев, е в Министерския съвет и затова ние ще свалим цялото правителство.“

„Идеята, че ГЕРБ ще продължи да управлява, а Бойко ще цъка есемеси от Банкя, е неприемлива за протеста. След това ще преместим протеста, ако трябва, вътре в Съдебната палата. Ако не ни допуснат вътре, ще стоим отвън и ще чакам да видя как ще влезе Гешев. Ако трябва, на всички съдебни палати ще затворим входовете – Гешев ще трябва да се премести в някоя джипка“, заяви Хаджигенов.

Хаджигенов, който е и практикуващ адвокат, не вижда пряката зависимост на Иван Гешев от премиера Бойко Борисов.

„Ако беше негов главният прокурор, нямаше да го е страх. Както Цацаров бранеше Пеевски на всяка цена, Гешев прави същото. Очевидно е на кого е главният прокурор – не е на правосъдието, по мое мнение е на Пеевски и на Доган, но по-скоро на Пеевски, тъй като Пеевски овладя всички силови структури“, коментира той. 

Попитан как би живяла държавата без главен прокурор по време на служебно правителство, той отговори:

„Великолепно! Ние да не би в момента да имаме главен прокурор – той ходи по селата и се снима! Борис Велчев като беше цял мандат главен прокурор, да не би да имахме главен прокурор – тогава разбрахме, че спокойно можем да живеем без главен прокурор. Хората спазват законите, без някой да ги плаши с бухалка и да им седи на главите“, категоричен беше адв. Хаджигенов.

Той повтори целите на протеста, координиран от Отровното трио - нов кабинет, оставка на Гешев, ново Народно събрание и промени в Конституцията. 

„За да избегнем гешевщината изобщо“, уточнява Хаджигенов. 

И продължава:

„Протестът подава сигнал към политиците, дори и към тези извън парламента, че това трябва да спре, че трябва да се направят промени. Иначе ще сменим единия диктатор с друг, това не е идеята.“

Попитан кога ще се освободят блокираните кръстовища, Хаджигенов заявява: 

„Никога! Докато не падне правителството, ние стоим на кръстовищата – не само стоим, но и завладяваме нови. Довечера ще се затворят в Пловдив 4 големи кръстовища, в Русе в момента има блокада на основно кръстовище, вероятно ще се издигнат барикади. (…) Всеки трябва да плати цената на свободата – разбирам, че искаме с 2 клика на мишката да го направим, не става – опитахме го. Започваме да пречим ефективно!“