В поредно видеоизявление от Дубай бизнесменът Васил Божков говори този път за опита си във футбола - първо като собственик на ЦСКА, а след това и на "Левски".

Той опровергава ширещите се от години слухове, че има нещо нечисто в начина, по който "червените" не станаха шампиони през 2006 г., след като на полусезона имаха седем точки преднина пред "Левски", но в края завършиха втори с три по-малко.

Продължава да се говори, че титлата е "продадена и заложена", като се намесва букмейкърският бизнес на Божков. Подобни намеци е правил и треньорът тогава Миодраг Йешич, който беше уволнен през пролетта. Без да намесва бившия си началник, а други хора.

"Историята е проста, казва Васил Божков. - Просто треньорът избяга, не беше подготвил отбора. Отборът загуби седемте точки разлика. Това е, проста история. Никой не е продавал титли. Пак искам да кажа на всички глупаци, които говорят, че титлата е продадена и че от това има някаква полза... Букмейкърските къщи нямат никакъв интерес от уредени мачове и продадени титли, защото само могат да загубят пари. Да съм продал някъде титлата и да съм заложил пари? Не е така. Аз приемам залози, не правя залози."

Богаташът в изгнание говори и за "Левски", който оглави в началото на 2018 г., но година по-късно беше принуден да напусне.

"Левски" стана стабилен и добър клуб по времето, в което го издържах. Имахме програма за развитие, направихме игрища, развихме детската школа, купихме хубави футболисти, скъпи, добри... Просто "Левски" имаше прекрасно бъдеще. "Левски" съм го оставил без финансиране? "Левски" Бойко Борисов го уби, това го казах предварително.

Говорих с феновете: говорете с премиера, той е фен на "Левски" - да не подкрепя един антиконститиционен закон. Те поне са велики, аз много ги уважавам феновете на "Левски"... отидоха и казаха: ние в корпоративни интереси няма да се бъркаме. Как няма да се бъркаш, като тази корпорация издържа любимия ти отбор и той е част от тази корпорация? Убиха корпорацията, убиха и клуба. 

И, между другото, ако така продължаваме и кажем - няма да се бъркаме, утре ще убият и България по същия начин", завършва бизнесменът.