Двама души в "Атлетико" (Мадрид) са заразени с коронавируса, съобщи клубът, като първоначално не обяви имената, нито дали са футболисти, треньори или служители. По-късно бе оповестено, че това са играчите Анхел Корея и Симе Вършалко. 

Инфектираните са изолирани в домовете си, състоянието им е добро.

Тестовете са направени в събота преди заминаването на отбора за Лисабон - предвидено за днес, където в четвъртък трябва да излезе срещу РБ "Лайпциг" в четвъртфинал на Шампионската лига. Заради пандемията бе решено турнирът да завърши с финална осмица в португалската столица.

Вече са направени нови изследвания на всички в тима, както и на контактните лица, добави "Атлетико". Радостно е, че новите резултати на всички в отбора са отрицателни. Това бе обявено днес следобед от "дюшекчиите". Въпреки това настъпи промяна в програмата на отбора - пътуването бе отложено за утре (трябваше да е тази вечер в 20 часа местно време), а оттам и в графика на тренировките. Всичко се уточнява с УЕФА.

В сряда тимът и всички, които го съпровождат, ще минат нови тестове в Лисабон.

В предишната фаза "Атлетико" елиминира шампиона в турнира за миналата година "Ливърпул", като реваншът на британска земя се сдоби с лоша слава, че е пренесъл заразата там от Мадрид - както и в обратната посока.

Четвъртфиналите започват с мача "Аталанта" - "Пари Сен Жермен" в сряда, следва "РБ Лайпциг" - "Атлетико", шоуто "Барселона" - "Байерн" е в петък, а "Манчестър Сити" и "Олимпик" (Лион) затварят програмата в събота. Полуфиналите отново са Лисабон и пак в по един мач. Няма да се допуска публика.