Всеки иска оставка на някого, аз искам на Румен Радев. Това каза премиерът Бойко Борисов, който бе на посещение в Хасково заради пожарите.

От думите на Борисов стана ясно, че той няма намерение да подава оставка.

"Даже на Христо Иванов не му я искам, беше ми заместник толкова години. Eдин иска на Лозан Панов, на Радев, на Борисов. Конституцията, демокрацията и правовата държава казват: провеждат се избори. На тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си съставят или самостоятелно, или коалиционно правителство", обясни Борисов.

Той заяви, че блокадите няма да бъдат премахвани със сила, защото там са "на хората децата".

Премиерът коментира и напрежението, което е възникна на националната конференция на ГЕРБ в София.

"Тези, които идват да препятстват, те са провокатори. Ако на мач на "Левски" отидеш с публика на ЦСКА - кои са провокаторите", каза Борисов.

И допълни:

"Да не слагаме всички под общ знаменател, но има демонстранти, които къртят, чупят, рушат, събират камъни и дървета, за да нападат полицаите. И полицаите имат майки, които ги чакат да се върнат от дежурство живи и здрави. И тези, които са там, и те също трябва да са живи и здрави. Ние сме българи и трябва да си защитим всеки един човек."

Премиерът коментира и публикуваната от него във фейсбук снощи снимка с внуците му, в посланието към която той пише, че е "време за техните усмивки и моите решения".

"Най-добре е да си сравняваме нещата с децата - те са най-чисти, най-точни. Каквото и да им кажа на малките, правят обратното. Казвам му "недей пипа", карам му се, то отива и нарочно го прави. Актуалната политическа обстановка е точно такава - има едни политически формации, зажаднели за власт, ама и те не знаят за каква власт", каза Борисов.