20-годишният Денислав Станоев, който по време на конференцията на ГЕРБ миналата седмица нападна журналисти и протестиращи, излиза на свобода. Софийският районен съд му наложи втората по тежест мярка за неотклонение - "домашен арест", съобщава БНР. 

Според магистратите - има достатъчно данни, че е хулиганствал по време на партийния форум. Такова било и цялостното му поведение по време на конференцията. Освен това съдът е преценил, че има опасност да извърши друго престъпление. 

Макар да няма обвинение за нанесени леки телесни, трима пострадали са разпознали Станоев като човека, който им е нанасял удари, заедно с други все още не неизяснени по делото лица.

Тъй като мъжът е с чисто съдебно минало и не е бил задържан друг път, съдът му наложи мярка за неотклонение "домашен арест", каквото беше и алтернативното искане на прокуратурата.

Първият задържан за провокациите беше Симеон Стойчев. Той също бе задържан и освободен след 24 часа без никаква мярка и без каквото ид а е обвинение.

Случаят на партийния форум на ГЕРБ беше коментиран по-рано днес и от премиера Борисов с думите:"Ако на мач на "Левски", в публиката им отидат от ЦСКА, кой е провокаторът? Тези провокатори как да ги отстраним? Трябва да ги блъскаме. Ние отидохме ли на "Позитано" и при Христо Иванов да провокираме. Те дойдоха с ясното съзнание да провокират".

Припомняме, че по време на форума на ГЕРБ миналата седмица въпросното лице прояви физическа агресия към журналистката от Свободна Европа Полина Паунова. Няколко други лице пък нападнаха протестиращият Нестор Асенов, който бе ударен в корема на няколко пъти. Вербална агресия имаше и към други журналисти, включително към репортер на Клуб Z.