34-ият ден от протестите, които настояват за оставката на правителството и на главния прокурор, започна с обичайната сбирка в района на президентството и Министерския съвет. Инициаторите на протестите обявиха, че спрямо броя на събралите се ще се реши дали ще има шествие и дали да се блокират улици в центъра на София.

Малко след началото на протеста съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обяви чрез профила си във фейсбук, че в четвъртък ще има блокада на парламента. Тогава на извънредно заедание депутатите ще изслушват премиера Бойко Борисов.

Предвижда се сградата на парламента да бъде замеряна с домати и яйца. Утре на "Орлов мост" пък ще бъде отворена зона за четене и спорт. 

Блокадата на кръстовището пред Софийския университет ще бъде възобновена тази вечер, заявиха протестиращите. Тя бе вдигната като знак на добра воля преди няколко дни. Късно вечерта палатките бяха отново опънати до сградата на университета.

Протестиращите замеряха с домати сградата на правителството.

Протести има още в редица градове в страната. Във Варна бяха блокирани възлови кръстовища. Недоволства има още в Пловдив, Русе, Велико Търново и др. В Габрово днес имаше и протестно автошествие, което блокира движението в града.