По традиция МВР пусна кратко видео, свързано със снощните събития в София.

На него се виждат хора, които стрелят с прашки - вероятно това са лицата, замеряли с топчета за пейнтбол сградата на Министерския съвет.

На други от кадрите се вижда, че полицията се намесва на Орлов мост, а в съобщението се пояснява, че е предотвратен достъп на жена и мъж "във видимо нетрезво състояние, които настоявали да се приобщят към протестиращите и да се настанят в изградения палатков лагер".

Най-екзотична обаче е случката от тази сутрин, когато 61-годишна жена е опитала да нахлуе в сградата на президентството.

След намеса на полицейски служители тя е изведена от района и настанена в Центъра за психично здраве.

 

Ето и пълното съобщение на пресцентъра на МВР:

Униформените са предотвратили разрастването на няколко конфликта в района на Орлов мост. Остават затворени три възлови кръстовища.

Столичните полицаи са предотвратили разрастване на конфликти и  напрежение в района на Орлов мост. Малко след 23 часа в полицията е получено съобщение за възникнал спор между група граждани. Минути по-късно е получен и друг сигнал за жена и мъж, във видимо нетрезво състояние, които настоявали да се приобщят към протестиращите и да се настанят в изградения палатков лагер на площада. Тази сутрин към 9.30 часа пред сградата на президентството, 61-годишна жена е направила опит да влезе в държавната институция. След намеса на полицейски служители тя е изведена от района и настанена в Центъра за психично здраве.