Здравното министерство няма никакво намерение никога да затяга противоепидемичните мерки заради коронавируса с връщане на пропускателни пунктове по градовете и "затваряне". 

Това заяви новият министър проф. Костадин Ангелов в Кюстендил, където бе на посещение в местната болница. И увери, че в региона и в лечебното заведение няма проблеми с обезпечаването на дейстите по лечение. 

„Следим изключително загрижено всички цифри (с разпростанението на коронавирус - б.р.), те са общодостъпни. Нашите решения са мотивирани на базата на тях. Нямаме никакво намерение никъде да затваряме никакви държави, градове, никакви КПП-та”, категоричен беше министърът. 

Той нарече публикациите в посока на ново въвеждане на КПП "грозна лъжа". 

„Тези, които пускат подобна информация за евентуално затваряне, си играят със страховете на българското общество", каза още той - "Бъдете спокойни. Не вярвайте на тези грозни лъжи".

Проф. Ангелов каза, че към момента в страната "критична точка", свързана с лечението на болни от коронавирус е само Добрич, където още миналата седмица стана ясно, че няма инфекционист, двама гастроентеролози лекуват пациентите с  COVID-19. 

Предстои обаче да се подпише граждански договор между болницата и инфекционист. 

 
Министърът повтори, че медиците на първа линия в пандемията получават допълнително възнаграждение от 1000 лв. А държавата е в готовност да изпрати и предпазни средства, и апаратура навсякъде в лечебните заведения в страната при нужда, увери проф. Ангелов.