Новакът в Първа лига ЦСКА 1948 обяви привличането на поредно популярно име - това е националът Ивайло Чочев. Договорът на халфа е за три години. 

Клубът се пребори за Чочев с други отбори, сред които и "Славия" - по признанието на боса на "белите" Венцеслав Стефанов.

Ивайло Чочев се присъединява към звезди като Галин Иванов и Мартин Камбуров и ще играе под ръководството на Красимир Балъков.

Полузащитникът е на 27 г., от Плевен. Играе в местния "Спартак" и "Чавдар" (Етрополе) преди да бъде трансфериран в ЦСКА през 2013 г. След само един сезон е продаден на "Палермо", където остана до миналата година.

В ранната пролет на 2019 г. Чочев получи много тежка контузия в коляното в мача България - "Черна гора" (1:1) в София. Заради дългове "Палермо" беше изваден от елита в Италия и отиде в Серия С, а след това започна от нулата в най-ниското ниво.

Чочев премина в "Пескара", за който обаче не изигра нито един мач. Той има 18 срещи и три гола за националния отбор.

„Благодаря на ЦСКА 1948, че ми подаде ръка в труден за мен момент. Нямам търпение да се върна на терена и да играя добре. Футболът ми липсваше много през тези месеци, в които бях контузен. Присъединявам се към добър и амбициозен отбор с много млади мотивирани футболисти и качествени опитни състезатели. Щастлив съм, че всичко вече е официално“, заяви футболистът пред официалния сайт на ЦСКА 1948.

Преди дни ЦСКА 1948 прибави още един футболист - Лазар Марин, който доскоро обличаше екипа на "Ботев" (Пловдив). Тимът започна сезона с 2:2 срещу ЦСКА-София. В понеделник гостува на "Берое".