Скъпи съграждани, скъпи съселяни,

Като е тръгнало на речи тия дни, реших да ви изнеса и моята – една повече или по-малко, ще изтърпите.

Отново дойде време разделно. Време предизборно, в което ще разберем за какъв плужек сме се оженили, какви лумпени са съседите, колко тъп е шефът и че всъщност нямаме приятели, щото всичките са гадни комунета, за която и партия да говорим. Та отново ви призовавам, скъпи тулупи, лумпени, плужеци и обикновени тъпанари, да се огледате и да разберете кой е единственият добър избор за вас. Аз!

Защо?

Защото от всички калъфи в управлението, единственият, който може наистина да ви оправи с 200, с 300, на светофар и дори на трупчета, съм аз. И Наталия Кобилкина. Но Наталия е рускиня, а руснаците, или по-точно рускините, означават само едно - робство. Така че оставам само аз.

Както винаги, когато наближат избори, излизам с моята предизобрна програма, дано тоя път са ви уврели тъпите кратуни и я разберете! Простете за изказа, но държа да съм в тенденцията, хуй..е прости. Разбрах, че за да се спечелят избори, най-важно е да имаш харизма, а харизмата в българския политически живот се печели само просто с откровеност, ако откровеността е съмнителна, може и само просто.

Та така, робско племе продажно, четете и се учете!

Обещавам ви, ако ме изберете, да ви купя по едно златно синджирче. Понеже сме в криза, първо ще е синджира, златото по-натам.

Също така обещавам, ако ме направите премиер, президент, проста п.... в парламента или квото и да е там на отговорна позиция, ще ви раздам по един куп пари. На училищата ще дам, да си ги изучиме дечицата, да станат математици, да шашкаме света като избегат оттук и идат да берат домати в Холандия как сметат продукцията наум, щото са образовани. На пенсионерите ще дам – по пет лева преди изборите, а ако спечеля - по хиляда евро на месец, ма друг път.

Ще оправя културата. Ще сложа камери на всички заседания на парламента, в комисиите, в Министерския съвет и ще ги излъчваме директно в големите киносалони. Ще им турим и субтитри, че и чужденците да гледат. Ще възродим българската комедия. Или трагедия. Кой както му играят нервите.

Има една синоптичка по телевизията.... Не, не оная, тя се ожени. Другата. Че к'во й е на нея? Ще я пратим на „Мис Свят“, тоя път не четвърта, а поне трета ще е. Имам цела стратегия за това, да не кажете после, че не работя за културата. И баровете ще отворим, да пеят хората, да направят нови албуми, да тръгнат пак по стадионите, ще тръшнем Цеца у земята. А ковида вас ще тръшне, ма к‘во ми дреме. Какво още за културата – ще направя конкурс за сериал „Конституцията“. Да пишат всички, да творят, да вложат енергията в някаква посока, а не да висят по палатките на площада, безделници нещастни. Най-якият сценарий ще бъде заснет. Трилър, с елементи на хорър. Демек от три части с ужаси. К‘ви ужаси ли, ми ще показваме комунисти, да се плашат хората какво ще е без мене. А ако не ви хареса тая „Конституция“, ще имам и друга. Даже пет-шест.

Спортът. Ако ме изберете, ще направя българския национален отбор по футбол световен шампион. Ако не заедно, то поне поотделно. Кой в „Барцелоната“, кой в „Манчестър“.... Имам едни момчета, цигулари са иначе, те ще говорят със съдиите и ще оправят работата.

Околната среда. Там най-много пискате, тулупи недни, ще се наложи и там да измисля нещо. Например ще изпишем на герба „Пазете природата, вашата майка“. И готово. Има едни фондове от ЕС, ще им покажем герба, ще ни дадат парите, ще укрепим целото крайбрежие от Ямбол до Търново. Викате не е крайбрежие? Ще стане, ще стане. Вашата майка.

Финансите. Пари има. Ако няма, ще ви ги намеря и пак ще има. Като ви взема парите, ще ги разделя справедливо – 70% за мен, 40% ще ви ги раздам под формата на хотели на моите хора, да имате да почивате.

Външна политика. За дюнерите знаете – на всеки ъгъл имаме дюнер-кръгла маса за Близкоизточния процес. Ще има и шкембеджийници, че да сме добре с комшиите от Турция, и таверни за отношенията с Гърция, и даже вурстове и шампанско ще има, та и с европейците да сме биз-бизе. Ако нямате пари за ресторанти – качамак у дома. Щото и Румъния е съседка, и там трябва дипломация. С батковците и каките от САЩ и Русия ще се разбера аз, вие не се бъркайте. Тук електроцентралка, там газопроводче, за тях глобалното влияние, за мен парите.

МВР. Мисля, там имаме нужда от реформа. Ще го либерализираме, че да не каже опозицията, че не съм либерал. Ще го диверсифицираме, така да се каже. Даже МВР-то може да го разпуснем и да оставим работата да я вършат ония момчета, цигуларчетата. Както си беше едно време.

И най-накрая, както винаги, здравеопазването. Там к‘во – важното е да сме живи и здрави!

Айде, четете, набийте си го най-сетне в простите кратуни моя план, да не се наложи да ви го набия аз... Не, това беше от една друга реч. Умната и ще се видим на изборите.