ЦСКА-София победи с 2:1 "Ботев" (Пловдив) в мач от втория кръг на efbet Лига. В герой за "червените" се превърна Стефано Белтраме, който реализира от пряк свободен удар в 92-ата минута.

Юнус Санкаре откри резултата в 23-ата минута. Това бе първото му попадение с червената фланелка.

Мишел Еспиноса също отбеляза дебютен гол, но за "Ботев" (Пловдив) - в 60-ата минута. 

Сред титулярите на домакините отсъстваха капитанът Петър Занев, който е на пейката, и Кристиян Малинов, който е пред трансфер в чужбина. Сред титулярите се завърна Греъм Кери.

Гостите също бяха без основни играчи - капитанът Лъчезар Балтанов се появи в игра в 76-ата минута.

ЦСКА-София стартира по-уверено и можеше да реализира още в 5-ата минута, но два поредни пропуска лишиха домакините от успех. Соу излезе сам срещу Георгиев, но се подхлъзна и падна. Изправи се бързо и стреля от близка дистанция, но стражът на пловдивчани спаси, а при добавката Енрике от 4-5 метра изпрати топката в аут.

Четвърт час след началото на мача Соу още веднъж се справи с Работов и Генев при дълго подаване, топката стигна до непокрития Кери, който шутира фронтално от 12-13 метра, но покрай вратата.

"Червените" постигнаха успех в 23-ата минута, когато Санкаре вкара дебютното си попадение след центриране от фаул - той шутира неспасяемо топката под напречната греда. 

"Ботев" започна далеч по-добре в началото на втората част и на свой ред организира опасни атаки. При една от тях "канарчетата" спечелиха корнер. Неделев центрира към Еспиноса, който засече с глава за 1:1 в 60-ата минута.

В самия край на мача Али Соу спечели пряк свободен удар на границата на наказателното поле. С изпълнението се зае резервата Стефано Белтраме. Той стреля силно и след неубедителна намеса на Янко Георгиев топката влетя в мрежата за крайното 2:1.

По-рано днес "Черно море" разгроми "Етър" като гост - 4:0.