В навечерието на 100-годишнината от рождението на Павел Вежинов издателство "Сиела" пуска на пазара ново издание на емблематичния му роман "Бариерата". Романът е публикуван за пръв път през 1976 г. 

Caption

А днес, 6 ноември, от 18 ч. в Мраморното фоайе на Столична библиотека на пл. "Славейков" официално ще бъдат открити Дните на творчеството на Павел Вежинов. Открива се и документалната изложба "Звездите над нас - Павел Вежинов". Ще бъдат обявени и резултатите от литературния конкурс за есе "С "Бариерата" срещу бариерите".

Изложба ще бъде открита и при премиерата на новото издание на "Нощем с белите коне" на 13 ноември от 19 ч. пак в Столична библиотека. Експозицията е посветена на романа и неговите адаптации. За първи път на едно място ще бъдат събрани всички оригинални издания "Нощем с белите коне" на български и на чужди езици. Акцент са лични вещи на писателя (чието истинско име е Никола Делчев Гугов), които ще напуснат за първи път семейния архив, както и оригинални негови портрети.

Събитията са част от културната програма, организирана от Столична библиотека, съвместно с много институции и партньори в месеца на Павел Вежинов, която се провежда под патронажа на Йорданка Фандъкова - кмет на София. Организатори са издателствата "Ентусиаст"  и "Сиела".