"Байерн" (Мюнхен) е на финал на Шампионската лига, където ще играе срещу ПСЖ. В полуфинала баварците очаквано се справиха с "Олимпик" (Лион) с 3:0.

Първата добра възможност в мача беше за Лион още в 4-ата минута. Тогава Мемфис Депай беше изведен с добър пас, като мина встрани от излезлия Мануел Нойер и отправи удар, но не успя да уцели вратата.

В 11-ата Леон Горетцка максимално затрудни вратаря на "Олимпик" Антони Лопеш, който едва успя да избие топката в корнер. Французите отговориха с опасно центриране на Депай, но Токо-Екамби не съумя да го засече с глава.

Няколко минути по-късно камерунецът се справи със защитатата на "Байерн", но ударът му отблизо уцели страничната греда. Баварците наказаха този пропуск още при следващата си атака. Тогава солова акция на Гнабри завърши със силен шут от границата на наказателното поле и първият гол бе факт.

След гола, който вкараха, баварците проведоха още няколко добри атаки. При една от тях Перишич центрира по земя, а Лопеш блокира изстрел на падналия Левандовски, но Гнабри беше там и добута топката във вратата за втория си гол в мача. До края на полувремето баварците продължиха да бъдат по-добрия отбор на терена.

През второто полувреме френският отбор се постара да се противопостави на баварците и дори достигна до няколко добри възможности, които обаче пропусна. Най-сериозният пропуск бе на Токо-Екамби, който в 58-ата минута излезе сам срещу Нойер, но вратарят изби с крак неговия изстрел. 

В 78-ата минута влезлият като резерва Филипе Коутиньо стреля неточно, а две минути по-късно той все пак се разписа, но голът бе отменен заради засада. В края на мача Левандовски вкара поредния си гол с глава, след центриране от фаул.