"Севиля" триумфира на "Интер" с 3:2 и спечели Лига Европа. В герои за испанците се превърнаха Люк Де Йонг и Диего Карлос.

Ромелу Лукаку откри резултата в 5-ата минута, след като реализира от дузпа. Така постави рекорд - разписа се в 11-и пореден мач от Лига Европа, като това бе 15-ият му гол в турнира през този сезон - 0:1.

"Севиля" успя да наложи спокойният си стил на игра с голям контрол върху топката и постигна резултат веднага - в 12-ата минута Люд Де Йонг застана на пътя на центрирана топка от Хесус Навас и реализира с глава - 1:1. 21 минути по-късно героят от полуфинала срещу "Манчестър Юнайтед" отново демонстрира, че се намира в невероятна форма. След центриране от статично положение той прехвърли Ханданович и обърна мачът в полза на "Севиля" - за 2:1.

Радостта на испанския отбор бе краткотрайна - само след две минути "нерадзурите" се върнаха в мача и то с подобен гол на Де Йонг - Брозович прати топката в наказателното поле от статично положение и Диего Годин я заби неспасяемо с глава във вратата на Боно - за 2:2.

Петият гол бе повече от символичен - главните две действащи лица бяха Диего Карлос, който извърши фаул за дузпата в 5-ата минута, след който Лукаку откри резултата за "нерадзурите". 

След центриране в наказателното поле защитата на "Интер" не успя да изчисти добре топката. Вместо това я нагласи за задната ножица на Карлос, след чийто удар тя рикошира в Лукаку и остави Ханданович безпомощен за 3:2.

До края "нерадзурите" имаха няколко добри възможности, но сякаш в края силите им не стигнаха да поставят "андалусийците" пред обсада.

Така "Севиля" печели трофея за шести рекорден път. Тимът продължава да нямат загубен финал в турнира.