ЦСКА-София победи "Ботев" (Враца) като гост с 2:1 в мач от третия кръг на на efbet лига. За гостите точни бяха Енрике и Соу, а за домакините се разписа Генов.

Началото на мача бе за гостите от София, които можеха да открият още в началото на мача. Соу се освободи от Керчев, след което излезе срещу вратаря на "Ботев" Костов, който все пак изби в корнер. Този корнер доведе до още една опасна ситуация, отново пропусната от Соу. 

ЦСКА-София продължи с по-добрата игра и логично в 17-ата минута стигна до гол. Той бе вкаран от Енрике след центириране на Кери.

5 минути по-късно червените отново изпуснаха чудесна възможност. Кери преодоля трима съперници и изведе Соу сам срещу вратаря. Футболистът на ЦСКА-София бе блокиран и върна към Кери, но неговият удар бе изчистен от гол линията от защитник на "Ботев".

Постепенно домакините успяха да покажат по-добра игра. И в края на полувремето стигнаха до гол. Зехиров опита да центрира отдясно, но се получи удар в близкия ъгъл на Бусато. Това изненада бразилския страж, който едва изби топката, но тя отиде в краката на Генов, който без проблем вкара в празната врата за 1:1.

През второто полувреме гостите продължиха да бъдат по-активният отбор на терена, но Соу отново се отличи с няколко пропуска. Все пак в 72-рата минути Тиаго намери Соу, койго се освободи от Керчев и сам срещу вратаря вкара за 2:1

 С тази победа ЦСКА-София излезе на върха в класирането.

В друг мач от кръга "Лудогорец" разгроми с 4:1 отбора на "Черно море" във Варна. Головете за "Лудогорец" отбелязаха Сантана, Кешеру, Жоржиньо и Ихиньо, а за "Черно море" точен бе Курьор. Шампионите потвърдиха с представянето си, че започват да навлизат във форма. "Черно море" също имаше своите шансове, но не се възползва от тях.