Новият треньор на "Барселона" Роналд Куман е информирал в личен разговор Луис Суарес, че няма да разчита на него за следващия сезон, съобщи RAC1, цитирана от kickoff.com. Трийсет и три годишният уругваец ще напусне испанския отбор, след като прекара шест сезона на "Камп Ноу".

Според RAC1 Куман е посъветвал нападателя да се съгласи с прекратяването на договора, тъй като не влиза в плановете на холандеца за следващия сезон.

Миналата седмица президентът на клуба Жозеп Бартомеу съобщи имената на някои от звездите на отбора, които ще го напуснат през лятото. Сред тях бе името на бившия нападател на "Ливърпул". Суарес ще получи процент от заплатата си за последната година от договора си с клуба, за да се осигурят бързото му напускане и замяна.

Фаворити за пописа на уругваеца засега са "Ювентус" и "Аякс", но желаещите вероятно ще се увеличат, когато той официално се раздели с "Барселона".

Той отбеляза 198 гола и регистрира 109 асистенции в рамките на 283 игри, след като през 2014 г. испанският титан плати за него 82 милиона евро на "Ливърпул".