"Лудогорец" загуби с 0:1 от шампиона на Дания "Мидтиланд" във втория предварителен кръг на Шампионската лига. Българският шампион отпада от турнира, но продължава в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Така традицията българските отбори, включително "Лудогорец", да играят изключително трудно срещу скандинавски отбори, залагащи предимно на физическа сила и тактика, бе продължена.

Футболистите на "Мидтиланд", в чиито редици е и българският национал Божидар Краев, демонстрираха отлична висока преса, физическа и тактическа подготовка. През целия мач те почти не позволиха на "Лудогорец" да демонстрира обичайната си комбинативна игра и доминираха по всички части на терена.

В първите 30 минути "Лудогорец" трудно минаваше средата на терена и мачът се играеше на една врата. Още в 9-ата минута. след грешка на Сантана, Ерик Святченко му отне топката и стреля бързо, но вратарят Ренан успя да отклони кълбото в ъглов удар. В 22-ата минута "Мидтиланд" отново бе близо до попадение. Андерс Драйер проби отдясно и върна към Авер Мабил на чиста позиция, но ударът му по земя не се намери рамката на вратата.

В началото на втората част ситуацията на терена не се промени особено. Датчаните имаха няколко опасни ситуации, но Мабил, Каба и Краев пропуснаха. Малко след това обаче "Лудогорец" се окопити и започна да играе по-добре.

В 63-ата минута дойде най-спорното положение и най-чистата ситуация за "Лудогорец". След грешка на вратаря на гостите отборът стигна до стрелкова позиция. Каули нанесе удар, но топката спря в ръката на Паулиньо. Шутът на играча на домакините почти сигурно щеше да влезе във вратата, но въпреки това съдията не посочи бялата точка. Последва и добавка на Чибота, но от голлинията играч на "Мидтиланд" изби.

В 78-ата минута гостите откриха резултата. При едно разбъркване в наказателното поле защитата на "Лудогорец" не се ориентира много добре и позволи на Жуниор Брумадо да нанесе удар и да прокара топката покрай Ренан за 1:0 в полза на "Мидтиланд".

В последните минути "Лудогорец" опита да промени ситуацията на терена, но стигна само до няколко статични положения, при които защитата и вратаря на датчаните се справиха със ситуациите.