"Локомотив" (Пд) победи отбора на черногорския "Искра" в първия си мач от Лига Европа. "Славия" отпадна от турнира след загуба с 2:1 от албанския "Кукеси".

"Локомотив" бе фаворит в своя мач. Това си пролича още в началните минути. Момчил Цветанов проби добре, нахлу в наказателното поле, но беше затворен от защитник на домакините и стреля много неточно. Малко по-късно Цветанов отново беше много деен по левия фланг, той подаде към Димитър Илиев, застанал на пеналтерията, а от своя страна капитанът на "Локомотив" (Пд) намери Бирсент Карагарен в наказателното поле. Той финтира защитник и опита да центрира, но топката беше блокирана.

Постепенно черногорският тим изравни играта и опита на свой ред да притисне "смърфовете" в тяхната половина. В 34-ата минута Диниш Алмейда се отчете със сериозен пропуск пред вратата на ФК "Искра". Бранителят на Локомотив засече страхотно центриране на Парвиз Умарбаев от пряк свободен удар. Алмейда беше оставен непокрит на границата на вратарското поле, заби топката с глава в земята, но тя отскочи и прехвърли вратата.

В добавеното време на първата част Мартин Луков спаси вратата със страхотна намеса при опасен шут от далечна дистанция на Йованович, който се отби в крака на Лукас Масоеро.

През второто полувреме българският отбор също имаше добри положения, но допусна и някои неточности, които можеха да бъдат наказани от черногорците.

В 75-ата минута "Локомотив" (Пд) получи правото да изпълни дузпа за нарушение срещу появилия се от резервната скамейка Кристиан Илич. Зад топката застана щатният изпълнител на дузпите Димитър Илиев, който не сбърка.

Далеч по-трудно бе за "Славия". През първото полувреме на мача опасностите бяха предимно пред вратата на белите. Футболистите на "Славия" направиха няколко интересни комбинации в предни позиции, но така и не успяха да стигнат до завършващ удар.

В 56-ата минута домакините отркиха резултата. Резервата Албин Гаши напредна в наказателното поле отдясно и Петър Патев го препъна, а съдията отсъди дузпа. Патрик Фрайдей застана зад топката и хладнокръвно преодоля Стергиакис.

Малко след попадението Славия отговори с хубав далечен удар на Филип Кръстев, но вратарят на Кукеси изби в ъглов удар.

Постепенно българите взеха инициативата и това даде резултат десетина минути преди края на мача. Отлично центриране на Петър Патев отдясно намери Калоян Кръстев в наказателното поле, който с глава изравни.

Пет минути по-късно обаче домакините отново стигнаха до аванс. Зенел Гавазай центрира към наказателното поле, а там резервата Годберг Купър с акробатично изпълнение прониза горния десен ъгъл на Стергиакис.