"Арсенал" победи "Ливърпул" и се подготви по подобаващ начин за сезон 20/21 във Висшата лига - спечели суперкупата на Англия ("Къмюнити Шилд"). "Артилеристите" надделяха над "мърсисайдци" при дузпите, след като в редовното време завърши с резултат 1:1.

Така Микел Артета, който е начело на "артилеристите" от едва 9 месеца, демонстрира глад за още трофеи, след като в края на миналия сезон грабна Купата на футболната асоциация.

Обамеянг отбеляза в 12-ата минута, след като се освободи от Нико Уилямс и стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Алисон.  

Такуми Минамино върна шампионите в мача с гол в 73-ата минута. 

Срещата не предложи много положения, като през повечето време "Ливърпул" неуспешно се опитваше да пробие отбраната на "топчиите", докато те разчитаха на контраатаки.

При "мърсисайдци" се усети липсата на Александър-Арнолд, който бе заменен от неопитния Неко Уилямс, който не успя да окаже сериозна съпротива на Обамеянг. От ляво в нападението на "Арсенал" дойдоха и повечето главоболия на "Ливърпул" в мача.

При няколко ситуация Един Нкетия бе наблизо напълно да реши интригата, но Алисон бе на място и отрази.

През второто полувреме Клоп извърши основни промени в титулярния състав на шампионите - Уилямс бе изваден от игра и като десен бек заигра Джо Гомез, който стартира мача в центъра на защитата. След тази рокада Фабиньо напусна халфовата линия и заигра като централен защитник.

Резерва на "Ливърпул" върна интригата в мача - Такуми Минамино се възползва от разбъркване в наказателното поле и заби кълбото във вратата на Еми Мартинез в 73-ата минута.

До края "артилеристите" се вдигнаха и не бяха далеч да си спестят дузпите - в 88-ата минута след центриране Уилок удари с глава топката, но не оцели вратата на Алисон.

Срещата завърши при резултат 1:1 и отборите преминаха директно към дузпите.

При тях грешка за "Ливърпул" допусна младокът Риан Брюстър, който с мощен шут нацели напречната греда.    

При дузпите:

Салах ("Ливърпул") - гол, 1:0

Нелсън ("Арсенал") - гол, 1:1

Фабиньо ("Ливърпул") - гол, 2:1

Найлс ("Арсенал") - гол, 2:2

Брюстър ("Ливърпул") - пропуск, удар в напречната греда

Седрик ("Арсенал") - гол, 2:3

Минамино ("Ливърпул") - гол, 3:3

Луис ("Арсенал") - гол, 3:4

Джоунс ("Ливърпул") - гол, 4:4

Обамеянг ("Арсенал") - гол, 4:5