"Левски" разгроми "Монтана" с 4:0. Така след поредица неубедителни представяния "сините" записаха първа победа в шампионата - чак в 4-ия кръг на efbet Лига.

С два гола се разписа Стайн Спиерингс (28-ата и 47-ата минута), а по един отбелязаха Паулиньо (42-ата минута) и Ивайло Найденов (67-ата минута). Това бе най-голямата победа на "сините" от септември миналата година, когато надвиха с 5:1 "Спартак" (Варна) в мача за Купата на България.

В първите три мача от сезона "лескарите" имаха само 1 реализиран гол и 1 точка. 

Във 2-ата минута Тони Тасев стреля от границата на наказателното, но кълбото прелетя над вратата на Николай Михайлов.

Столичани не се чувстваха комфортно в тези първи минути на "Огоста" и често бъркаха при изнасянето на топката още в собствената си половина.

В 8-ата минута "Левски" създаде първата си голова ситуация. Паулиньо направи пробив по лявото крило, премина с през Йордан Йорданов и Димитър Илиев, след което подаде около точката на дузпата към Станислав Иванов. Изтрелът на младока обаче мина над напречната греда.

В средата на първото полувреме "Левски" успя да спечели траен контрол на топката и голът не закъсня.

Станислав Иванов навлезе в наказателното поле на домакините и подаде към нахлуващият на скорост Стайн Спиерингс. Нидерландецът овладя и с точен шут в средата откри резултата за столичани.

Иванов изигра важна роля и при втория гол - именно той асистира за гола на Пулиньо в 52-ата минута, след като се пребори за топката с Петров.

Кошмарите за "Монтана" се върнаха в началото на втората част - Спиерингс получи топката след грешка в центъра на терена, самостоятелно пробяга разстоянието до вратата на домакините и прати топката в долния десен ъгъл.

Крайният резултат оформи Ивайло Найденов в 67-ата минута. Десният защитник стреля топката право в ръцете на Орлинов, но стражът я изпусна в собствената си врата.

Поражението беше първо за "Монтана", но въпреки това отборът остава на точка преднина пред "Левски", който вече има четири.