ЦСКА-София победи "Славия" с 1:0 в мач от 4-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в мача бе реализирано в 93-тата минута, когато Венцислав Бенгюзов си отбеляза нелеп автогол.

Победата на домакините е още по-впечатляващата, след като те изкараха цялото второ полувреме с 10 души на терена - Юнус Санкаре бе изгонен след втори жълт картон малко преди почивката.

От самото начало на срещата "червените" спечелиха контрола на топката. Те задържаха продължително притежанието на кълбото и с постепенни атаки се опитваха да достигнат до вратата на Андонис Стергиакис. Чисти положения обаче липсваха. 

В 8-ата минута бивщият "бял" Георги Йомов проби до аутлинията, след което центрира в наказателното поле, където Ахмед Ахмедов стреля с глава, но ударът му бе слаб и Стергиакис улови.

"Белите" разчитаха на контраатаки, но и при тях липсваха чистите положения.

В 16-ата минута Брадли Мазику центрира в наказателното поле, където Валентин Антов стреля с глава, но топката срещна тялото на Али Соу и излезе в аут.

В 31-ата минута Емил Стоев отправи първият удар по посока вратата на Густаво Бусато, но кълбото прелетя покрай дясната греда.

При ответната атака Али Соу получи в наказателното поле на гостите, но изстрелът му бе неточен.

В края на първото полувреме Юнус Санкаре си изкара бързо два жълти картона и остави "червените" с играч по-малко.

Едно от по-добрите положения за гостите дойде в 52-ата минута, когато Емил Стоев стреля технично от пряк свободен удар в горния десен ъгъл, но Бусато внимаваше и изби в корнер.

"Белите" успяха да овладеят контрола на топката, но така и не успяха да преодолеят отбраната на "червените".

Стамен Белчев пусна в игра Стефано Белтраме и новото попълнение Жул Кейта, за да създаде опции в нападение, но през втората част отборите се фокусираха основно в защитата и головите възможности липсваха.

В 87-ата минута Стефано Белтраме центрира в наказателното поле от фаул, където Юрген Матей се оказа непокрит и стреля, но топката прелетя високо над вратата.

В добавеното време на ЦСКА-София реализира, а в антигерой се превърна Венцислав Бенгюзов. Жул Кейта намери Брадли Мазику в наказателното поле на "Славия". Бранителят се опита да върне жеста, но подаването му бе пресечено от Бенгюзов, който прати топката във вратата си, като тя премина под краката на Соу и Стергиакис.

С тези изстрадани 3 точки "червените" застават начело в класирането с 10 точки, а "Лудогорец" има 9. В четвърти пореден мач ЦСКА-София спечели с гол в края на срещата.