ЦСКА-София ще получи шанс да се озове без големи усилия в плейофа за попадане в групите на Лига Европа, ако се съди по жребия за третия предварителен кръг, изтеглен днес в Нион, Швейцария. "Червените" ще срещнат победителя от двойката "Торшавн" (Фарьорски о-ви) - "Ню Сейнтс" (Уелс) на 24 септември в София.

За да се стигне дотам обаче първо трябва да преодолеят "БАТЕ Борисов" седмица по-рано - пак като домакини. Беларуският гранд се падна вчера, когато бе тегленето за втората квалификация.

Така сблъсъкът с БАТЕ се явява доста ключов. А за третия предварителен кръг сред потенциалните опоненти личат "Хайдук" (Сплит), "Олимпия" (Любляна), датския "Сондериске"...

ЦСКА-София преодоля с мъка първото препятствие - непретенциозния "Сайрънс" от Малта с 2:1 на стадион "Българска армия".

"Локомотив" (Пловдив) ще играе с далеч по-лек противник от "Тотнъм", ако направи сензация на 17 септември на "Лаута". Победителят в тази двойка ще спори с "Ботошани" (Румъния) или "Шкендия" (Северна Македония).

Причината за добрите възможни съперници е фактът, че българските отбори вземат коефициентите на своите опоненти във втората квалификация.