Сблъсъкът за световната титла по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев е насрочен за 12 декември в лондонската зала "О2 арена", потвърди мениджърът Еди Хърн пред сайта Boxing Scene.

В последните седмици се заговори за декември и по-специално 5-и, но сега Хърн, който представлява шампиона, обявява датата официално.

Всичко е под условие - мач ще има, ако епидемиологичната обстановка позволява и мерките на Острова в края на годината са както сега. Желанието на Джошуа е този път да се бие у дома, а на Хърн - да има поне някаква публика, за да генерира приходи. Тази есен на спортни надпревари във Великобритания ще се пускат зрители - отначало по-малко, с маски и т.н. 

"О2", която се използва за събития в спорта и шоубизнеса, е най-голямата лондонска зала с капацитет за 20 хиляди души. Не е ясно колко зрители ще бъдат допуснати.

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев трябваше да излязат на ринга на 20 юни на стадиона на "Тотнъм".

"Да, планираме 12 декември за мача на Ей Джей", рече Хърн.

"Щастливи сме, че двубоят, отново е в сметките, има нова дата и място, добави Джон Уърт, който е част от мениджмънта на Кобрата. - Все още има някои неизчистени неща в договора, но ние сме оптимисти, че тази седмица ще ги изчистим."

На 19 декември пък може да се играе третия мач между Тайсън Фюри и Дионте Уайлдър - най-вероятно в САЩ. Победителите от тях е много вероятно догодина да се противопоставят в среща, обединяваща всички световни титли. На Острова планират това да са Джошуа и Фюри и така да се стигне до британски мегасблъсък. Щабовете на двамата дори подписаха предварителен договор за лятото на 2021 г.

Пулев и Уайлдър обаче имат шанса да развалят този сценарий.

Кобрата е официален претендент на IBF.