Григор Димитров започна с убедителна победа в първия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис - 6:4, 6:3, 6:1 срещу американеца Томи Пол. Българинът загуби от същия съперник в Австралия в началото на тази година - 2:3 сета, но този път показа, че е по-класният играч.

Така балансът ни от втория ден на надпреварата е 2:1. Цвети Пиронкова и Гришо спечелиха, а Виктория Томова загуби и отпадна.

А Григор получи възможност за още един реванш - следващият му съперник е унгарецът Мартон Фучович, който преодоля боливиеца Уго Делиен с 6:3, 6:3, 6:1. Фучович победи Димитров на турнира от Мастърс 1000 в Ню Йорк, който беше преместен от Синсинати и предшестваше US Open миналата седмица.

Срещу Пол най-добрият ни тенисист направи добър мач, като се представи балансирано и уверено на силните си страни.

В първия сет той проби още за 1:0, а след това изпита трудности и едва не допусна рибрейк - благодарение и на двойни грешки на своя сервис, но устоя и дръпна напред с 6:4.

Това бе и най-трудната част за Димитров, който стабилизира представянето си във втория сет, спечелен отново с ранен пробив и 6:3.

Възходящата линия в представянето на първата ни ракета продължи и в третия сет, в който той даде само един гейм на Пол, а в края му показа характер, за да не се стига до опити за обрат.

През миналата година Григор Димитров достигна до полуфинал на US Open, където отпадна от Данийл Медведев (Русия).