Продължават катаклизмите в управлението на "Ботев" (Пловдив). Клубът практически остана без ръководство, след като още невлезли реално в "Коматево", Борис Гиздаков и Тервел Златев заявиха с официално съобщение, че няма да бъдат вписани в Търговския регистър като новоизбрани членове на Съвета на директорите.

Така той няма да бъде регистриран и да управлява "канарчетата", а до избора на нов начело остава сегашният, се посочва в декларацията.

Ситуацията е патова. Проблемите в "Ботев", който стартира добре новия сезон в Първа лига, започнаха в края на юли, когато благодетелят и председател на Съвета Георги Самуилов се оттегли и прехвърли акциите на фенското Сдружение ПФК "Ботев". Той увери, че ще продължи на помага финансово, а всички текущи задължения са изчистени, но ходът му доведе до несигурност, тъй като не бе ясно кой ще носи отговорност да обезпечава "жълто-черните".

На 21 август на Общо събрание бяха избрани нови управници - Радослав Кошински (председател), Тервел Златев (изпълнителен директор) и Борис Гиздаков, който е начело на сдружението.

Още три дни по-рано обаче Златев не бе допуснат от запалянковци до пресконференция, на която трябваше да бъде представен като директор. Той не е ново лице в "Ботев" - беше шеф по времето на банкера Цветан Василев, а преди това работеше в БФС. 

На 26 август последва изявление от футболистите и треньорския щаб на "Ботев" - след среща с триото нови управници ден по-рано. Тимът им се противопостави и призова Георги Самуилов да се върне. Играчите и треньорите останали недоволни от отговорите, получени от Златев и Гиздаков за това как ще функционира клубът. А на някои питания и не им било отговорено.

Така се стигна до оттеглянето на Борис Гиздаков и Тервел Златев.

"Във връзка с гореизложеното (бел. ред. преглед на събитията през август) и за недопускане ескалация на напрежението на всички нива на взаимодействие в клуба, ние като новоизбрани членове на Съвета на директорите взехме решение да не бъдем вписани в Търговския регистър, поради което новоизбраният Съвет на директорите няма да бъде регистриран и да управлява ПФК Ботев АД. До избор на нов Съвет на директорите клубът се управлява от досегашния съвет.

Желаем успех на любимия клуб!", завършва позицията на Сдружение ПФК "Ботев".