Алекс Петков, синът на бившия играч на ЦСКА от близкото минало Милен Петков, подписа с "Левски" за 1 година. Защитникът изкара пробен период на "Герена" заедно с други футболисти - Атанас Курдов (синът на Петър Курдов) и португалецът Тавареш. Те са освободени.

Алекс Петков е юноша на "Черно море", като играеше в един отбор с Илиан Илиев-младши, който сега е в първия тим на "моряците". През 2016 г. Петков премина в шотландския "Хартс", за който има мачове за Купата на Лигата. След това обличаше екипите на "Беруик Рейнджърс", "Клайд" и "Брехин Сити".

Има шест мача за младежкия национален отбор на България.

Преди дни "Левски" официално си върна Борислав Цонев, завърнал се на "Герена" след неуспешен период в Хърватия. Преди това халфът игра в "Берое". "Сините" опитват да вземат и неговия брат-близнак Радослав Цонев. Той е собственост на "Лече", а двата клуба водят преговори.

С "Левски" тренира Валери Божинов, но пред него има поставено условие, за да бъде ангажиран за пореден път - да свали килограми. Клубът се раздели с юношата си Атанас Кабов, който в последните години беше преотстъпван на "Ботев" (Враца) и "Витоша" (Бистрица).