Кристиано Роналдо стана първият европеец, преминал границата от 100 отбелязани гола за националния си отбор. №7 се разписа два пъти за победата на Португалия над Швеция с 2:0 като гост в мач от група 3 на Дивизия А в Лигата на нациите.

Той откри в 45-ата минута от пряк свободен удар и това е попадение №100 за него в селекцията на "Трите щита". В 72-ата заби 101-ия си гол. 

Роналдо гони абсолютния рекорд на иранеца Али Даеи, който е отбелязал 109 пъти за първия състав на родината си. 

В друг мач от същата група Франция спечели с 4:2 срещу Хърватия в повторение на финала на Световното в Русия. На "Стад дьо Франс" Деян Ловрен даде аванс на гостите, но в края на първото полувреме Антоан Гризман изравни, а Ливакович си отбеляза автогол и "петлите" поведоха.

Брекало изравни в 55-ата, но само десет минути по-късно Дайо Упамекано бе точен за 3:2. В 77-ата Оливие Жиру от дузпа оформи крайния резултат.

Така Португалия, тимът на която спечели първото издание на турнира през миналата година, и Франция имат по 6 точки, а Швеция и Хърватия са без актив.

В група 2 Белгия разгроми Исландия с 5:1 и също има 6 т. Дания и Англия пък направиха скучно 0:0. Отборът от Албиона е втори с 4 т., а "червеният динамит" има 1.

Със снощните мачове приключиха първите две фази от турнира.

В Дивизия А са много интересни и другите две групи. В Първа Италия победи Нидерландия с 1:0 в Амстердам и оглави карето с 4 т., а "лалетата" и Полша имат по 3.

В гр. 4 начело е Испания - 4 т., пред Украйна - 3, Германия - 2, и Швейцария - 1. Любопитно е, че "маншафтът" почна с две равенства - срещу испанците и швейцарците.

В Дивизия В е "българската" 4-та група, в която нашият тим има 1 т., колкото и Ирландия, Уелс е с пълен актив, а Финландия събра 3 т.

В 3-та група като хегемон се очертава Русия (6 т.), следват Унгария (3 т.), Турция и Сърбия по 1 т.

Донякъде изненадващо Шотландия води в група 2 с 4 т., Чехия е с 3 т., Израел - 2 т., Словакия - 1 т.

Много равностойна е група 1, където спорят Румъния (4 т.), Австрия (3 т.), Норвегия (3 т.) и Северна Ирландия (1 т.).

В Дивизия С начело на групите са Черна гора (Първа), Северна Македония и Грузия (Втора), Гърция и Словения (Трета), а в Четвърта Казахстан, Албания, Беларус и Литва имат по 3 т.

В последната Дивизия D групите са две. Отборът на Фарьорските острови е убедителен лидер в Първа, а в другата Лихтенщайн и Гибралтар са с по 3.

Следващите мачове са през октомври, когато са и първите баражи за Европейското.