Франция регистрира в четвъртък почти 10 хиляди нови случая на заразяване с коронавирус - най-високия брой за едно денонощие от началото на пандемията, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.
Рекордният брой идва преди очакваното в петък правителствено заседание, на което ще бъдат обсъдени нови локални затваряния с цел ограничаване на разпространението на заразата.

Френските власти съобщиха за 9843 нови потвърдени случаи, с почти 900 повече от предишния рекорд, поставен шест дни по-рано.

От началото на месеца новите случаи са средно 7292 на ден, докато през август, когато показателят също беше рекорден, средноденонощният брой беше 3003.

След като спадна до минимум от 4530 на 28 август, броят на хоспитализираните с COVID-19 отново се покачва, като достигна в четвъртък до 5096 - най-високата стойност от повече от месец.

Пациентите, настанени в интензивни отделения, достигнаха до 615 - равнище, което не е регистрирано от края на юни.

Броя на пациентите в болница засега е далеч от стойностите, достигнати през април, но създава ново напрежение в здравната система, което може да накара властите да предприемат действия.