"Левски" най-сетне записа победа на "Герена" - първа за тази година. "Сините" спечелиха трудно с 2:1 срещу "Етър" в мач от 5-ия кръг на Първа лига.

Живко Атанасов откри в 36-ата минута, а в 43-тата юношата на "Левски" Преслав Боруков, който изкара няколко години в английския "Шефилд Уензди", изравни.

Борислав Цонев реализира от свободен удар в 79-ата и донесе втори пореден пълен успех за "Левски". Отсъждането на фаула обаче е доста спорно от страна на допусналия и други грешки съдия Станимир Тренчев.

Той счете, че Яни Пехливанов си е помогнал с ръка, а тв повторенията показаха, че по-скоро е с рамо. Освен това той игра с кълбото в наказателното поле и след като прецени, че има нарушение, Тренчев трябваше да даде дузпа.

Все пак "Левски" игра по-добре, особено след почивката, когато съперникът му само се бранеше. През първата част "болярите" бяха равностойни, няколко пъти застрашиха  Николай Михайлов и резултатът 1:1 бе логичен.

За "сините" дебютира защитникът Алекс Петков, син на бившия футболист на ЦСКА Милен Петков. А повторен дебют - и доста успешен, направи Борислав Цонев.

В "Етър" пък като треньор се завърна Петко Петков.

За "Левски" следва мач с ЦСКА 1948, който по-рано днес взе първи три точки в елита - при 2:0 срещу "Монтана".