Продължава да се вихри скандалът между Неймар и футболиста на "Олимпик" (Марсилия) Алваро Гонсалес, започнал в края снощния мач от франската Лига 1. Марсилци победиха големия си съперник "Пари Сен Жермен" като гости с 1:0 и му нанесоха второ поредно поражение от началото на сезона.

Флориан Товен отбеляза единствения гол в 31-ата минута, а в добавеното време играчи се спречкаха и съдията вдигна пет червени и куп жълти картони (общо за мача са 12). Сред изгонените трима от ПСЖ е и Неймар, като това става след разглеждане на ВАР.

Мегазвездата се оплака още на терена, че е обиден на расистка основа, но арбитърът подмина това.

"ВАР е уловил моята "агресия" и това е лесно, пише Неймар в туитър. - Сега искам да видя и кадрите, на които един расист ме нарича "маймунски *******". 

Малко по-рано той постна и това:

"Единствено съжалявам, че не ударих този "задник" в лицето."

Испанският защитник отговори в социалните мрежи:

"Няма място за расизъм. Понякога трябва да умееш да губиш и да го показваш на терена. Невероятни три точки взехме. Давай, "Олимпик"! Благодаря на моето семейство."

Неймар отвърна гневно:

"Не си мъж, щом не признаваш грешката си. Да губиш е част от спорта. Да обиждаш на расистка основа в днешно време - не, не приемам това. Не те уважавам. Ти нямаш характер. Признай си, когато си казал нещо, бъди мъж. Расист!"

"Пари Сен Жермен" завърши миналия сезон с горчива загуба от "Байерн" на финала на Шампионската лига. Последваха поражения от "Ланс" и "Олимпик" на старта в Лига 1. Четирима основни футболисти дадоха положителни проби за коронавируса - сред които Неймар и Килиан Мбапе. За капак френският национал поискал да си тръгне идното лято - поне според френската преса.

"Олимпик" не бе побеждавал ПСЖ близо 9 години. Преди парижани да преминат в друго измерение заради инвестициите от Близкия изток, това бе голямото дерби на френския футбол.