Организаторите на Откритото първенство на Франция по тенис раздадоха специалните покани за основната схема на турнира и една от тях отива при Цветана Пиронкова. "Ролан Гарос" започва на 27 септември и ще бъде третата надпревара от Големия шлем тази година.

Заради пандемията беше отложен от времето, в което обичайно се провежда през май - юни.

Пиронкова направи сензационно представяне на US Open, достигайки на четвъртфинал, след като повече от три години не беше играла. Тя попадна в Ню Йорк с т. нар. "запазен ранкинг", а от вчера вече има място в ранглистата - №156. Скоро може да се завърне в топ 100.

При завръщането си в България от САЩ пловдивчанката заяви, че ще играе на "Ролан Гарос", само ако получи "уайлд кард". За разлика от US Open, в Париж ще се играят квалификации.

Осемте покани при дамите се дават на Пиронкова, канадката Южени Бушар и шест французойки. 

При мъжете привилегията за попадане в основната схема очаквано получи Анди Мъри (номер 110 в света), останалите отново са представители на домакините. Шотландецът игра на US Open и спечели една победа. За последно той участва на "Ролан Гарос" през 2017 г., когато загуби на полуфинал от Стан Вавринка. Скоро не е излизал на клей.